latinica  ћирилица
19/01/2021 |  17:00 | Autor: SRNA

Kovačević: Samo politički lešinari mogu kritikovati zalaganje za nabavku vakcina

Samo potpuni besramnici i ljudi bez bilo kakve političke odgovornosti, poput Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, mogu kritikovati zalaganje bilo koga, pa tako i Milorada Dodika da učini nešto što će biti od izuzetne koristi za građane Republike Srpske i zaštitu njihovog zdravlja, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević (Foto: srpskainfo.com) - Foto: RTRS
Radovan Kovačević (Foto: srpskainfo.com)Foto: RTRS

- Miloradu Dodiku i ljudima iz rukovodstva Republike Srpske nije problem niti poniženje uraditi bilo šta da dođemo do vakcina i zaštitimo zdravlje građana Republike Srpske. Moram da naglasim da je Srpska uradila sve što je bilo u njenoj mogućnosti da što prije dođe do vakcina i ono što je suštinska stvar jeste da ćemo već naredne sedmice imati prvu isporuku vakcina za virus korona, a u toku februara i sve ostale vakcine tako da ćemo moći na potpuno odogovarajući način vakcinisati sve građane u Srpskoj koji imaju potrebu da budu vakcinisani - istakao je Kovačević.

S obzrom na to da je Srbija uspjela već ranije da dođe do određenog broja vakcina, rekao je Kovačević, nama nije aposlutno nikakvo poniženje zamoliti bratsku zemlju kao što je Srbija Srpskoj da nam ustupi određeni broj vakcina dok ne stignu te koje smo već obezbijedili.

- Samo apsolutni besramnici i politički lešinari poput Mirka Šarovića i Branislava Borenovića mogu tako nešto da kritikuju - zaključio je Kovačević reagujući na izjave Šarovića i Borenovića da se, kako kažu, Republika Srpska oslanja samo na nečiju pomoć.