latinica  ћирилица
19/01/2021 |  17:22 ⇒ 18:35 | Autor: SRNA

Oprema za hladni lanac na putu za BiH

Šef predstavništva UNICEF-a u BiH Rovnak Kan izjavila je danas da je oprema za hladni lanac za vakcinaciju protiv virusa korona, koju je obezbijedila ova organizacija, već na putu ka BiH i uvjerena je da će prvi frižider biti u upotrebi do kraja januara.
Ankica Gudeljević -
Ankica Gudeljević

Kanova je tokom video-razgovora sa ministrom civilnih poslova u Savjetu ministara Ankicom Gudeljević naglasila da UNICEF nastoji da za BiH obezbijedi najsavremeniju digitalizovanu opremu, koja će biti izuzetno značajna, ne samo za čuvanje vakcina protiv virusa korona, nego i za ostale potrebe zdravstvenog sektora u BiH.

Ona je BiH ponudila i ekspertsku pomoć tokom procesa nabavke vakcine, te navela da će u narednom periodu stručnjaci Unicefa svakodnevno biti na raspolaganju Ministarstvu civilnih poslova u Savjetu ministara.

Gudeljevićeva je zahvalila Unicefu za veliki angažman nabavke vakcina i obezbjeđivanja frižidera za hladni lanac.

Na sastanku je istaknuto i da eksperti Unicefa rade na ispitivanju stvarnog stanja u zdravstvenim ustanovama, njihovim potrebama i mogućnostima.

Gudeljevićeva i Kanova su razgovarale i o potpisivanju memoranduma o razumijevanju za pružanje usluga nabavke između UNICEF-a, dječjeg fonda UN i Savjeta ministara, koji je preduslov za dalju podršku UNICEF-a.