latinica  ћирилица
20/01/2021 |  12:12 ⇒ 12:12 | Autor: SRNA

Za kvadrat stana u Beogradu 8.754 evra

Najskuplji kvadrat stana u Srbiji i u četvrtom kvartalu 2020. godine na ekskluzivnoj lokaciji "Beograd na vodi" koštao je 8.754 evra po metru kvadratnom, a za isti stan je izdvojeno i najviše novca -1.426.888 evra, objavio je danas Republički geodetski zavod.
Beograd na vodi - Foto: RTS
Beograd na vodiFoto: RTS

Prvih 13 najskupljih stanova, po jediničnoj cijeni, prodato je u "Beogradu na vodi", naveo je Republički geodetski zavod u izvještaju o prometu nepokretnosti u četvrtom kvartalu prošle godine.

Najviša cijena po kvadratu, u starogradnji, plaćena je 4.452 evra za stan u Ulici kralja Petra u opštini Stari grad, a najviše novca za stan u starogradnji u iznosu od 400.000 evra izdvojeno je za stan u Francuskoj ulici.

Najskuplji kvadrat poslovnog prostora prometovan je, takođe, u Starom gradu, dok je najviša ugovorna cijena poslovnog prostora ostvarena u Ruzveltovoj ulici u opštini Palilula.

Najskuplji kvadrat garažnog prostora u novogradnji prometovan je u kompleksu "Novi Dorćol", a u starogradnji u Golsvordijevoj ulici, opština Vračar.

Kod zemljišta namijenjenog za industrijsku gradnju, najveće jedinične cijene ostvarene su u Valjevu i Novom Pazaru, dok su najviše ugovorene cijene u Kaću, Krnješevcima i Novim Banovcima.

Kod prometa kuća najviša ugovorena cijena je za kuće u beogradskoj opštini Savski venac, dok je najviša cijena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta postignuta u Ugrinovcima, a najviša ugovorena cijena u Somboru.