latinica  ћирилица
20/01/2021 |  16:38 | Autor: SRNA

Petković: U Prištini prave lomače za vakcine iz Srbije

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da su Brisel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak obaviješteni o upadu prištinske policije u Dom zdravlja u Štrpcu zbog vakcina iz Srbije protiv virusa korona.
Petar Petković  (Foto:kossev.info) -
Petar Petković (Foto:kossev.info)

- U Prištini prave lomače za vakcine iz centralne Srbije zato što nemaju svoje vakcine. Pošto ih nemaju onda prijetnjama lekarima pokušavaju da zataškaju svoju nesposobnost. Mi ćemo se boriti za naš narod i činimo sve da zaštitimo zivote ljudi - rekao je Petković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Petković je skrenuo pažnju da se premetačina dogodila na dan Svetog Јovana, slavu koju obiljžava veliki broj porodica u Sirinićkoj župi, ocjenjujući da je Priština pokušala i na taj način da zastraši stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

On je naveo da je Srbija upoznala Brisel i Lajčaka o situaciji na Kosovu i Metohiji, gdje se, kako je istakao, Priština obračunava sa vakcinama samo zbog toga što dolaze iz centralne Srbije.

Petković je rekao da su tokom tog pretresa prištinski inspektori prijetili direktoru Doma zdravlja, medicinskom osoblju i ljekarima.

- Da li može da se zamisli da neko u 21. vijeku pokušava da uništi vakcine koje život znače. Cijeli svijet se zahvaljuje ljekarima koji su pravi heroji i koji su podnijeli veliku žrtvu u borbi protiv virusa korona, a samo se u Prištini srpski lekari napadaju i kinje zbog toga što rade svoj posao - dodao je Petković.

On je istakao da je za državu Srbiju prioritet da se sprovodi vakcinacija prema svima koji žele da se vakcinišu, uključujući i građane na Kosova i Metohije, te dodao da će srpski odgovor na upade u bolnice i želju Prištine da se obračunava sa vakcinama, biti zaštita života ljudi.

Više inspektora i policajaca iz Prištine upalo je u Dom zdravlja u Štrpcu, koji djeluje u okviru zdravstvenog sistema Srbije, tražeći vakcine protiv virusa korona