latinica  ћирилица
20/01/2021 |  20:20 | Autor: RTRS

Šarić: Nismo favoriti, ali možemo iznenaditi (VIDEO)

Danijel Šarić sa 43 godine i dalje brani sjajno. Sa Katarom je na Svjetskom prvenstvu izborio plasman u drugi krug takmičenja, pa ova arapska zemlja ima i te kako razloga za zadovoljstvo.

Iako će uskoro napuniti 44 godina, to uopšte ne smeta Danijelu Šariću da brani na vrhunskom nivou. Utisak je da su golmani iz njegove generacije kao vino - što stariji to bolji. Šarić je to pokazao i na Svjetskom prvenstvu gdje je oslabljenu selekciju Katara, doveo do drugog kruga takmičenja.

- Dok sam imao svježine, lijepo je izgledalo. Protiv Hrvatske i nije išlo nešto kako treba, ali iskreno zadovoljan sam. Imamo nekoliko igrača, koji su pozitivni na virus koronu, ali će nam se priključiti za drugi krug - ističe Šarić.

 

Prvu utakmicu u nastavku šampionata, Katar će odigrati sutra, protiv selekcije Danske, jednog od glavnih favorita za najviši plasman.

- Daćemo naš maksimum. Važno je da odigramo kvalitetnu utakmicu, da ne gubimo samopuzdanje. O favoritima je teško pričati, jer jedna neopreznost, zaražen igrač virusom korona, sve stavlja u drugi plan, ali poimenično može se reći Danska, Francuska, Norveška... - nastavlja priču Šarić.

Svjetski šampionat u Egiptu, nije kao svi dosadašnji, a razlog je virus korona. Mnogi igrači i treneri, kritikovali su uslove, koji su ih dočekali u Africi. I Šarić smatra da mjere zaštite od virusa nisu postavljene onako kako je igračima obećano.

- Došli smo u Kairo i nefunkconiše to kako je rečeno. Situacija je takva da moraš stalno da se paziš, a s druge strane moraš da misliš o utakmicama, treninzima. Teško je to sve izvesti, a svi da budu zadovoljni - priča Šarić.  

Prije godinu i po dana, Šarić je odbio ponudu Barselone da se priključu stručnom štabu. Odlučio je da ostane u Kataru, i čini se nije pogriješio. Nakon velike evropske karijere, ovaj Dobojlija u Kataru živi svoj rukometni san.