latinica  ћирилица
21/01/2021 |  08:46 ⇒ 08:56 | Autor: sputniknews.com

Istorija se ponovila – niko u gradu nije spavao, opet je "pao" Real Madrid

Real Madrid je doživio jedan od najtežih poraza u skorijoj istoriji – u šesnaestini finala Kupa kralja eliminisala ga je ekipa iz treće španske lige Alkojano, rezutatom 2:1.

Meč je riješen tek u produžetku.

Regularni dio meča je završen sa 1:1, a u 115. minutu noćnu moru "kraljevskog kluba" je odlučujućim golom režirao Huanan Kazanova.

Alkojano je do istorijske pobjede, kojom je ponovio uspjeh iz 1951. godine, stigao sa igračem manje, kompletnim preokretom pošto je Real prvi poveo u 45. minutu golom Edera Militaa, pošto je izjednačenje u 80. donio Hose Solbes.

- Sa balkona zgrada oko stadiona čuli su se bubnjevi, bacane su konfete, simpatizeri su navijali sve vrijeme, niko u gradu nije spavao - navodi španski As.

Kako se ističe, pojedini navijači su uspjeli da se proguraju do ograde stadiona, da se popnu i da "iz prvog reda" prate utakmicu.

- Najveće privilegije imali su oni koji stanuju oko stadiona. Terase su bile okićene plavim i bijelim balonima, zastavama i šalovima. Mnogi su došli na stadion samo da vide autobus ekipe Real Madrida, ali su brzo morali da se vrate kućama zbog mjera restrikcije kretanja - dodaje se.

Ponavljanje najvećeg uspjeha u istoriji kluba, poslije 1951. godine i takođe pobjede nad Realom od 2:1, uprava je "proslavila" specijalnim poklon-paketom delegaciji madridskog velikana u kojoj su se našle i posebne zaštitne maske, sa upisanim datumom susreta.