latinica  ћирилица
21/01/2021 |  12:26 ⇒ 12:27 | Autor: SRNA

Dva lica iz Sarajeva osumnjičena za 12 teških krađa

Pripadnici banjalučke Policijske uprave su, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela, uhapsili dva lica iz Sarajeva čiji su inicijali D.Š. i E.D, zbog osnova sumnje da su u decembru prošle i januaru ove godine počinila 12 krivičnih djela teška krađa na području Banjaluke.

Ova lica, koja su uhapšena u subotu, 16. januara, osumnjičena su da su na području grada Banjaluka u decembru 2020. godine i januaru ove godine počinila 12 krivičnih djela teška krađa, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, po naredbama Osnovnog suda.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se, nakon zavšene kriminalističke obrade, izjasnio da protiv ovih lica bude dostavljen izvještaj u redovnoj proceduri.

Meta napada ovih lica bila su vozila tako što su koristila specijalne uređaje za blokadu signala, kojima su onemogućavali da oštećena lica zaključaju vozila, a potom bi iz vozila otuđila novac i skupocjene predmete.

Prilikom hapšenja je kod lica D.Š. pronađen specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvršen je pretres stana na području grada Banjaluka, i vozila koje su koristila osumnjičena lica i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koje su koristila osumnjičena lica na području Sarajeva, prilikom čega su pronađena i oduzeta četiri laptopa i jedan mobilni telefon.