latinica  ћирилица
21/01/2021 |  16:16 ⇒ 17:05 | Autor: RTRS

Počelo drugo polugodište; U pojedinim školama onlajn nastava

Počelo je drugo polugodište u Republici Srpskoj. U većini osnovnih i srednjih škola, đaci su se vratili u školske klupe. Izuzeci su škole u Kostajnici, Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Derventi i dvije područne škole u Oštroj Luci, gdje se nastava odvija onlajn.
Učenici (foto: banjaluka.rs.ba / Aleksandar Čavić) -
Učenici (foto: banjaluka.rs.ba / Aleksandar Čavić)

Povratak u škole i novi susret sa školskim drugovima, većina učenika jedva je dočekala, posebno u banjalučkoj Osnovnoj školi "Branislav Nušić", gdje su, zbog renoviranja školskog objekta, đaci nastavu u jednom dijelu prvog polugodišta, pratili onlajn.

- Već sam spomenula da je završena unutrašnja stolarija na starom dijelu škole, a to su učionice, dva toaleta i biblioteka a cijena cjelokupnog projekta iznosila je 93 hiljade KM - navela je Stana Nikodinović, direktorka OŠ "Branislav Nušić".

Zbog zemljotresa koji je pogodio opštine prijedorske regije, nastava nije počela u svim školama.

U dvije područne škole u Oštroj Luci, zbog načinjene štete, nastava se odvija onlajn.

U Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Derventi, nastava bi trebalo da se odvija onlajn do petka, a od ponedjeljka će đaci biti raspoređeni u druge škole u Derventi.

U Gimnaziji "Sveti Sava" u Prijedoru, koja je oštećena u nedavnom zemljotresu, nije u funkciji drugi sprat.

Zbog toga dio učenika nastavu prati onlajn.

U ostatku Srpske sve osnovne i srednje škole u spremno su dočekale drugo polugodište.

Iz resornog ministarstva ističu da je veoma značajno da djeca redovno pohađaju nastavu u učionicama, te da u prvom polugodištu nije zabilježen nijedan slučaj širenja virusa korona u školama.

Učenici osnovnih škola, širom Srpske, koji nisu u prilici da pohađaju nastavu u školama, na našem programu mogu da prate instruktivnu nastavu, koja se od jutros ponovo emituje.