latinica  ћирилица
21/01/2021 |  17:03 ⇒ 17:04 | Autor: SRNA

Usvojena Uredba o dodjeli novca u okviru projekta "Kovid"

Vlada Republike Srpske danas je u Banjaluci usvojila Uredbu o korisnicima, uslovima, načinima i postupcima dodjele novčanih sredstava, roba i usluga u okviru hitnog projekta "Kovid 19" za BiH, koji se odnosi na Republiku Srpsku.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Uredbom se utvrđuju korisnici, uređuju uslovi, načini i postupci dodjele novčanih sredstava, roba i usluga, praćenje realizacije, kao i druga značajna pitanja, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Korisnici finansijskih i nefinansijskih sredstava projekta su javne zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, Veterinarski institut Srpske "Dr Vaso Butozan" u Banjaluci, korisnici prava iz socijalne zaštite u Republici Srpskoj, u skladu sa zakonom koji uređuje oblast socijalne zaštite, ustanove socijalne zaštite za smještaj, centri za socijalni rad, odnosno službe socijalne zaštite, mediji, poslovna zajednica i inspekcijske službe u Republici Srpskoj, te opšta populacija u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je i izmjenu Uredbe o standardima zanimanja.

Na sjednici je usvojena Informacija o Projektu podrške održivom razvoju turizma u BiH i zaključak o praćenju sprovođenja protokola iz dokumenta "BiH - smjernice i protokoli za zdravstvenu zaštitu od kovida 19", kojima se omogućava da Republika Srpska i BiH dobiju međunarodnu oznaku destinacije koja je bezbjedna za putovanja.

Ovu oznaku dodjeljuje Svjetski savjet za turizam i putovanja, te bi se njenim dobijanjem Republika Srpska i BiH našle na listi sa još 40 zemalja koje je imaju, a među kojima su Slovenija, Hrvatska i Crna Gora.

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo trgovine i turizma da prati sprovođenje protokola i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju da zaključke uputi Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, kako bi se sprovela dalja procedura za dobijanje oznake "bezbjedna za putovanja", navodi se u saopštenju.