latinica  ћирилица
21/01/2021 |  18:13 ⇒ 19:31 | Autor: RTRS

Sokolac: Održana konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine opštine

U Sokocu je održana konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine opštine. Za predsjednika je izabran Sretko Marjanović, a skupštinsku većinu čine stranke okupljene oko SNSD.
SO Sokolac - Foto: ilustracija
SO SokolacFoto: ilustracija

Koalicionu skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu Sokoca čini sedam odbornika SNSD-a, dva Demosa, jedan odbornik Ujedinjene Srpske i DNS-ov Njegoš Samardžija, koji od danas djeluje kao nezavisni odbornik. Odbornici skupštinske većine poručuju da će raditi u interesu svih građana Sokoca.

- Želim da se zahvalim svim građanima koji su nam dali povjerenje i da im damo obećanje da ćemo se boriti da što više projekata preko resornih ministarstava dovedemo ovdje u Sokolac i preko grada Istočno Sarajevo, jer je Sokolac zadnjih godina bio zapostavljen - rekao je Milan Јolović, odbornik SNSD u SO Sokolac.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica očekuje da će nova odbornička većina podržati već započete investicije u Sokocu.

- Rješavanje fekalne kanalizacije to je negdje oko 750 hiljada maraka, koji radimo zajedno sa Vladom Srpske. To su kanalizacioni vodovi od naselja Majdan do naselja Brezjak. Ali nam je prijeko potrebno u narednom periodu da obezbijedimo sredstva za prečišćavanje pijaće vode i otpadnih voda - poručio je Bjelica.

Većina u novom sazivu Skupštine opštine Sokolac okupljena oko SNSD-a biće korektiv načelniku opštine Milovanu Bjelici iz SDS-a, ističe predsjednik Gradskog odbora SNSD-a i novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić. On je rekao da će odbornička većina podržati svaki dobar prijedlog za građane Sokoca, koji su pokazali da vjeruju politici SNSD-a.