latinica  ћирилица
21/01/2021 |  20:57 ⇒ 20:57 | Autor: SRNA

Đurić: Srbija ima dobre osnove za stabilne odnose sa novom administracijom

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić rekao je da je Srbija već nedjeljama i mjesecima unazad u kontaktima sa predstavnicima Demokratske partije i nove administracije SAD nakon verifikacije predsjedničkih izbornih rezultata, te da ima dobre osnove za stabilne odnose u budućnosti.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

Đurić je rekao da Srbija nije čekala da je nešto iznenadi, nego da je njen predsjednik Aleksandar Vučić godinama unazad gajio dobre lične odnose sa DŽozefom Bajdenom, i prije nego što je postao predsjednik SAD, a isto važi i za /budućeg šefa američke diplomatije Tonija/ Blinkena i druge zvaničnike SAD.

On je naveo da je državni vrh Srbije gradio lično povjerenje upravo sa ljudima koji sada dolaze na funkcije u SAD.

- U godini velikog jubileja, kad SAD i Srbija obilježavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, veoma ozbiljno računamo na dobre odnose na vrhu - rekao je Đurić za RTS.

Đurić je rekao da je Srbija danas motor regiona i da se zalaže za region bez granica, u kome ljudi slobodno trguju, cirkulišu, žive i rade, zalaže se za mir.

- Srbija je vojno neutralna zemlja i danas je u mnogo čemu model i uzor. Želimo da odnos sa SAD bude jedan od stubova tog razvoja i te stabilnosti - istakao je Đurić.