latinica  ћирилица
22/01/2021 |  10:55 ⇒ 10:56 | Autor: SRNA

Er Srbija povećava broj letova do Ciriha

Avio-kompanija Er Srbija povećaće nedjeljni broj letova između Beograda i Ciriha na i do sedam puta nedjeljno, počev od 2. februara.
Avion Er Srbije - Foto: RTRS
Avion Er SrbijeFoto: RTRS

Er Srbija će, usljed djelimičnog ublažavanja putnih ograničenja za ulazak u Švajcarsku, koje je stupilo na snagu 21. januara, kao i posljedičnog povećanog interesovanja putnika, pojačati kapacitete uvođenjem dodatnih letova i promjenom tipa aviona, saopšteno je iz ove avio-kompanije.

Iz srpske avio-kompanije preporučuju svim putnicima, koji razmatraju da putuju u Cirih, da sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima Švajcarske prethodno provjere da li im je, u skladu sa najnovijim mjerama, dozvoljeno da tamo otputuju.

Savezna agencija za zdravstvo Švajcarske skinula je juče Srbiju sa "crvene liste" rizičnih zemalja, iz kojih je ulazak u tu zemlju povezan sa obaveznim karantinom.

Sa te liste skinute su i Danska, Gruzija, Hrvatska i Luksemburg.

Prema režimu ulaska u Švajcarsku i dalje nije moguće putovanje u tu zemlju iz turističkih razloga, ali ukida se karantin za ulazak građane Srbije koji imaju boravišne dozvole u Švajcarskoj.