latinica  ћирилица
22/01/2021 |  15:44 ⇒ 15:56 | Autor: RTS

Krizni štab Srbije: Postojeće mjere ostaju na snazi

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je na konferenciji za novinare Kriznog štaba Srbije da je vakcinacija krenula dobro i da nema zastoja u isporuci vakcina.

Za dva do tri mjeseca možemo doći do stabilizovane situacije, kaže Tiodorović, dodajući da je svaka prognoza teška i odgovorna. Onaj ko je sklon teškim alergijama ne bi trebalo da se vakciniše, kao i oni koji imaju alergiju na samu vakcinu ili na nešto što je u vakcini, objasnio je dr Srđa Јanković.

Epidemiolog Tiodorović kaže da je ocjena situacije takva da djeluje da je tenedincija poboljšanja, ali poboljašanje u smanjenju broja pozitivnih, hospitalizovanih, umrlih ne treba da nas dovede u situaciju da mislimo smo u poptuno kontrolisanoj situaciji.

- Moramo očuvati ove mjere, bez bilo kakvog odvajanja i podvajanja, treba očuvati situaciju, vakcinacija je krenula veoma dobro - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim riječima, sad bi bilo dobro da očuvamo situaciju.

Cilj je da pored kolektivnog imuniteta stvorenog prirodni putem vakinacijom ovuhvatimo što veći broj ljudi da u dva do tri mjeseca dođemo u dobru situaciju, rekao je Tiodorović.