latinica  ћирилица
22/01/2021 |  16:24 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Bijeljina: Čvrsta koalicija 23 odbornika čini skupštinsku većinu

U Skupštini grada Bijeljina većinu ima čvrsta koalicija od 23 odbornika i unutar koalicije je dogovoreno kojim političkim partijama pripadaju pozicije predsjednika, potpredsjednika i sekretara gradske skupštine, rekao je Srni predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u novom skupštinskom sazivu Miroslav Milovanović.
Bijeljina - gradska uprava - Foto: RTRS
Bijeljina - gradska upravaFoto: RTRS

Milovanović je potvrdio da će na poziciju predsjednika Skupštine grada Aleksandar Đurđević iz SNSD, a da uoči konstitutivne sjednice gradske skupštine u ponedjeljak, 25. januara, još ništa nije dogovoreno za načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi.

- Očekivali smo neku komunikaciju sa gradonačelnikom /Ljubišom Petrovićem iz SDS-a/, poslali smo mu jasnu poruku da smo spremni, u interesu građana, da se dogovorimo kako ćemo funkcionisati, ali zvaničnih razgovora nije bilo i sa njegove strane nismo dobili nikakav poziv da dogovaramo o toj temi - kaže Milovanović.

Ističući da je neophodno poštovanje sa obje strane i volja za saradnju, Milovanović je naveo da do sada nije bilo tog konkretnog poziva gradonačelnika ka koaliciji, te poručio da je "loptica na njegovoj strani terena".

- Mi smo svjesni političke realnosti da je on gradonačelnik i poštujemo njegovih 24.400 glasova koje je osvojio, ali i on mora da prihvati činjenicu da smo nas 23 odbornika dobili ukupno 38.000 glasova i da je to naša snaga, da treba da prihvati takvu političku realnost u gradskoj Skupštini i da sarađuje, u interesu građana Semberije, prije svega - poručio je Milovanović.

Prema njegovim riječima, interes koalicije je da u Semberiji budu završeni svi započeti projekti za bolji život građana i da budu pokrenuti najavljeni projekti, te i da i oni budu završeni.

- Bez neke saradnje, to nije moguće - napomenuo je Milovanović.

On je dodao da su unutar koalicije koju čini sedam odbornika iz SNSD, pet iz SDS Semberija, četiri iz Demosa, po dva odbornika iz Ujedinjene Srpske, SP i SDA i jedan iz Pokreta za Bijeljinu, pripremljeni i prijedlozi za sastave skupštinskih komisija i odbora, a čekaju se prijedlozi kadrovskih rješenja iz reda opozicije u Skupštini grada da daju predstavnike.

Milovanović j rekao da je unutar koalicije bilo razgovora o temi imenovanja za načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi, ali da to još nije definisano.

- Pripremali smo se, očekivali poziv gradonačelnika da i te stvari definišemo, ali poziva nije bilo - naveo je Milovanović, izražavajući uvjerenje da će na prvu skupštinsku sjednicu u novom sazivu koalicija doći sa spremnim prijedlozima i za Gradsku upravu.

Aleksandar Đurđević, koji će biti novi predsjednik Skupštine grada Bijeljina, ima 31 godinu i do sada je bio odbornik u jednom mandatu, tokom kojeg je u dosadašnjem skupštinskom sazivu bio šef Kluba odbornika SNSD-a i pola godine predsjednik gradske Skupštine.

- Očekujem da sjednica protekne u korektnoj i fer atmosferi, da budemo konstruktivni i izaberemo sve organe lokalne samouprave koji se biraju na konstitutivnoj sjednici i da već od prvog sljedećeg dana počnemo raditi na rješavanju problema u gradu - rekao je Đurđević Srni.