latinica  ћирилица
22/01/2021 |  17:49 ⇒ 17:50 | Autor: SRNA

Vučić: Beograd je kosmopolitski, ali prije svega srpski grad

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ponosan na spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu, te istakao da je Beograd kosmopolitski, ali prije svega srpski grad i toga se ne treba stidjeti.
Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Aleksandar VučićFoto: Screenshot

- Beograd je svijet. Ali prije svega, Beograd je srpski grad, toga ne treba da se stidimo, nego ponosimo, da znamo odakle smo krenuli, odakle počeli, da znamo ko smo i šta smo i da čuvamo sebe i svoj narod. I ništa više od toga, ne preteći i ne želeći nikom drugom ništa loše -  rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu.

On je istakao da je veoma ponosan što je u njegovo vrijeme izgrađen Hram Svetog Save u Beogradu, što će Srbija da obnovi Hilandar, ali i da počne obnovu Sabornog hrama na Hilandaru.

Govoreći o slučaju vlasnika poznate škole glume Miroslava Mike Aleksića, osumnjičenog za seksualno zlostavljanje svojih učenica, Vučić je napomenuo da ne želi da se miješa u sudski postupak.

Vučić je naveo da je država uradila sve što je mogla, da uvijek postoji prezumbcija nevinosti, ali da ne postoji ništa odvratnije od takvog nedjela.