latinica  ћирилица
22/01/2021 |  22:11 ⇒ 22:16 | Autor: ATV

Skandalozna izjava Izetbegovića: Srbi su loš narod

Lider SDA Bakir Izetbegović više i ne može da sakrije svoju mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj, pa je tako gostujući u Dnevniku D Federalne televizije rekao da je srpski narod loš narod.
Bakir Izetbegović (foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Bakir Izetbegović (foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

Govoreći o stanju u BiH Izetbegović je između ostalog rekao: Kažu nema loših naroda ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran! Јer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku..."

Na pitanje voditeljke da li govori o lošem narodu, on odgovara: Pazite, glasači koji ga drže žele njegovo bahato ponašanje - rekao je Izetbegović.

U tom trenutku ga voditeljica opet prekida konstatujući da su to što tvrdi teške riječi, na šta Izetbegović kaže: Neka su, to je tako! I ja sam pričao ovu vašu priču, ekonomija... I ne reaguju na to. Kad sam rekao prvi put tvrde riječi onda su svi skočili i onda je znao šta će dalje. Dakle, itekako su vezani lider i oni koji ga podržavaju.

Ovo nije prvi put da bošnjački lideri i funkcioneri vrijeđaju srpski narod i Milorada Dodika. Tako je nedavno ministar spoljnih poslova BiH Bisera Turković (SDA) srpskog člana Predsjedništva poredila sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.