latinica  ћирилица
22/01/2021 |  22:28 ⇒ 22:38 | Autor: srpskainfo.com

Kurtinović: Nije bilo razloga za moju smjenu

- Nema konkretnog razloga za moju smjenu, niti sam ja nešto pogrešno radila, ali očigledno je da se politika do te mjere umiješala u rad Centra za predškolsko vaspitanje, da se već nekoliko puta u zadnjih pola godine mijenjaju direktori, rekla je bivša v.d. direktorica ovog Centra Јelena Kurtinović, komentarišući svoju smjenu sa te funkcije.
Јelena Kurtinović - Foto: RTRS
Јelena KurtinovićFoto: RTRS

Napomenula je da je bila imenovana na pola godine od novembra 2020. godine.

- Odluka gradonačelnika je takva i neću da u to ulazim koliko je zakonita ili ne - kazala je Kurtinovićeva i naglasila da je ova odluka pokazala da najava nove administracije da se "neće dirati ljudi koji su pošteno i čestito radili svoj posao" očigledno nije tačna.

Navela je da ustanova nikako ne može da krene naprijed, jer je u zadnjih pola godine zbog politike došlo do nekoliko promjena direktora.

Istakla je da je pozvala na  današnji sastanak i da nije ni slutila da će sastanak imati ovakav ishod.

- Danas sam koristila slobodan dan koji po zakonu imam zbog slave, ali pozvana sam da dođem na sastanak u Gradsku upravu. Rečeno mi je da je tema sastanka usaglašavanje za potpisivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Centru za predškolsko vaspitanje. To je izuzetno bitno, pa sam odlučila da prekinem slobodne dane da dođem na sastanak - rekla je ona.

Dodala je da je poslije govora o kolektivnom ugovoru uslijedio kraći uvod oko promjena koje, kako kaže, uključuju i njenu smjenu.

- Nema konkretnog razloga za smjenu, niti argumenata. Revizija nije bila kod nas, niti bilo ko od eksperata i stručnjaka. Nije bilo prijava, niti bilo čega drugog da bi to sada moglo biti uzrok smjene, vidi se da je u pitanju politička odluka - navela je ona.