latinica  ћирилица
23/01/2021 |  11:46 ⇒ 12:56 | Autor: SRNA

Kovačević: Izjavom Izetbegovića razotkrivena srbofobija bošnjačkog rukovodstva

Izjavom da su "Srbi loš narod" Bakir Izetbegović je samo otvoreno rekao ono što već odavno znamo, a to je da je kompletno bošnjačko rukovodstvo ogrezlo u srbofobiji i mržnji prema svim nebošnjacima, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Za Bakira Izetbegovića Srbi su vjerovatno loš narod zato što devedesetih godina nisu pristali na realizaciju 'Islamske deklaracije' njegovog oca Alije Izetbegovića kojom je BiH trebalo da bude transformisana u 'islamsku republiku' - rekao je Kovačević.

On je u izjavi za Srnu naglasio da su za Bakira Izetebegovića Srbi loš narod vjerovatno i zato što danas ne pristaju na realizaciju dekalaracije SDA prema kojoj u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate, kao ni za Republiku Srpsku.

Kovačević je rekao da su Srbi za Bakira Izetbegovića vjerovatno loš narod i zato što uporno biraju Milorada Dodika za svog lidera, a ne one koji su po njegovoj volji i sa kojima bi do mile volje mogao da poništava izbore u Srebrenici sve dok tamo ne bi bio izabran kandidat Bakira Izetbegovića.

- Poslije izjave Bisere Turković, koja je srpski narod uporedila sa nacistima, a Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, i poslije izjave Bakira Izetbegovića da su 'Srbi loš narod' mislim da samo onim najnaivnijim u Republici Srpskoj i BiH, ali i međunarodnoj zajednici nije jasno šta je cilj bošnjačkog rukovodstva, a to je BiH bez Srba i Hrvata, BiH bez Republike Srpske i BiH u kojoj samo Bošnjaci donose odluke - zaključio je Kovačević.