latinica  ћирилица
23/01/2021 |  13:08 ⇒ 13:11 | Autor: SRNA

Žunić: Srbi su dobar narod

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić poručio je lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da je srpski narod dobar i domaćinski, i da je uvijek cijenio prave vrijednosti po čemu je prepoznat u cijelom svijetu.
Igor Žunić (Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija) -
Igor Žunić (Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija)

Žunić je izjavio Srni, povodom tvrdnji Izetbegovića da su Srbi loš narod, da riječi lidera SDA u negativnom smislu prevazilaze sve domene politike i kulture, te ulaze u segment totalitarnog sistema koji bošnjačke elite žele da provuku u BiH.

On je rekao da možda nikada na javnom i političkom nebu BiH nije zabilježena takva fašistička izjava poput Izetbegovićeve.

- Očito je da on nastavlja politiku svog oca Alije, kao i osnovni stav njegove partije da je BiH zemlja Bošnjaka... Nigdje nisam vidio ni pročitao da se kaže da je jedan narod loš, i to još iz nekog crnog doba za vrijeme Drugog svjetskog rata - naglasio je Žunić.

On je dodao da je možda i opasnija Izetbegovićeva ranija izjava da treba pronaći neke "dobre Srbe" koji bi mogli da sa njim i SDA prave BiH na način kako to Bošnjacima odgovara.

Lider SDA Bakir Izetbegović ocijenio je u izjavi federalnim medijima da su Srbi loš narod, nakon što je ministar spoljnih poslova BiH Bisera Turković srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nedavno uporedila sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.