latinica  ћирилица
23/01/2021 |  14:31 ⇒ 14:32 | Autor: SRNA

Čavić: Izetbegovićeva izjava potvrda šovinističke politike SDA

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je Bakir Izetbegović izjavom da su "Srbi loš narod" potvrdio politiku SDA u BiH koja je isključivo nacionalistička i šovinistička, te utemeljena na islamskoj fobiji od svega što nije islamsko.
Dragan Čavić - Foto: RTRS
Dragan ČavićFoto: RTRS

Čavić je rekao za Srnu da se takve nečuvene izjave direktno mogu povezati sa "Islamskom deklaracijom" čiji je autor njegov otac Alija Izetbegović.

- Riječ je o potpuno neprihvatljivoj izjavi koja bi možda bila primjerena tamo negdje u 16. vijeku i u Otomanskoj imperiji kada su ovdje vladali Turci, ali ovo je 21. vijek i to je nečuveno - naglasio je Čavić.

On je ocijenio da je upućivanje takvih kvalifikacija cijelom narodu, u ovom slučaju srpskom, apsolutno neprimjereno, drsko i bezobrazno.

- To samo ide u prilog tome da ova zemlja, ovako uređena, zasnovana na takvoj politici, teško može opstati - naveo je Čavić.

Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod". Nedavno je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.