latinica  ћирилица
23/01/2021 |  17:37 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Đajić: Povećan broj hospitalizovanih pacijenata; Novi apel građanima (VIDEO)

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je u ovoj ustanovi u posljednjih nekoliko dana povećan broj hospitalizovanih pacijenata oboljelih od virusa korona.
Emisija Zdravosfera - gost Vlado Đajić - Foto: RTRS
Emisija Zdravosfera - gost Vlado ĐajićFoto: RTRS

Istakao je da su brojni uzroci.

- Prije svega proslave Nove godine, ali i okupljanja povodom ostalih prazničnih dana su razlog za to. Takođe, problem predstavljaju i skijališta - naglasio je Đajić, gostujući u emisiji Zdravosfera.

Đajić je naveo da je i ranije upozoravao da može doći do većeg priliva pacijenata.

- Na neki način, mi smo to očekivali i to se vidi u posljednja dva do tri dana. Јuče smo imali oko 140 pacijenata na pregledima, a 30 smo morali primiti na liječenje. Imamo i težih kliničkih slika i jedan broj pacijenata je već na respiratorima - naveo je Đajić.

On je naglasio da zdravstveni radnici vode neprekidnu borbu protiv virusa korona.

Ponovo je uputio apel građanima.

- Apelujem na građane, u ime zdravstvenih radnika, da se pridržavamo mjera i da smanjimo broj inficiranih ovim virusom, Tako ćemo omogućiti bolje funkcionisanje Republike Srpske i manje troškove u zdravstvenom sistemu. Takođe, cilj je da se polako vraćamo normalnijem i kvalitetnijem životu, kao i podizanju ekonomije - rekao je Đajić.