latinica  ћирилица
23/01/2021 |  19:08 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Dobre vijesti za Miloševiće iz Cerana (VIDEO)

Nakon priče RTRS-a o izgorjelom krovu i potkrovlju kuće osmočlane porodice Milošević iz Cerana kod Dervente, stižu dobre vijesti.
Obnova kuće - Foto: RTRS
Obnova kućeFoto: RTRS

Opština i brojni donatori riješeni su da što prije kuću obnove, da bi šestoro mališana što prije dobilo krov nad glavom.

Komšije, rodbina i prijatelji zasukali su rukave. Podiže se krov na kući porodice Milošević, prije šest dana izgorio u požaru koji se dogodio kada se zapalio dimnjak.

Majstori užurbano rade da bi što više iskoristili lijepo vrijeme.

- Sad prvo krovna konstrukcija, pa ide podašiv okolo, pa letve i onda crijep. Sutra ili u ponedeljak će biti pokriveno. Imamo još dumen zazidati i dimnjak ozidati - priča Dragan Todorović.

Supružnici Zorica i Slaviša od prvobitnog šoka zbog nesreće koja ih je zadesila u sred zime, već sada lakše dišu. Nema riječi da zahvale svima koji pomažu.

- Biće sve dobro. Rade ljudi, ima donacija, načelnik Simić je najviše izašao u susret. Јoš nije niko ništa oko namještaja pričao, ali valjda će i to. Rekli su da će biti sve - kaže Slaviša Milošević.

- Dobili se sveske, pernice, olovke, ali nisu dobili knjige za osmi i šesti razred. Dobili su sve da od ponedjeljka mogu slobodno u školu - istakla je Zorica Stojaković.

Nesreća koja je zadesila ovu porodicu dirnula je i članove kluba ljubitelja automobila iz Doboja. Donijeli su im bijelu tehniku, odjeću, hranu, novac.

- Јa sam gledao vijesti i vidio kako je izgorjela kuća. Imamo svoju grupu od Tjuning kluba i napisao sam njima da skupimo nešto jer vidimo da je teška situacija, imaju puno djece. Јoš nije gotovo, u nedjelju imamo auto skup koji je isto humanitarni i skupićemo donaciju za ovu porodicu. Sljedeće nedjelje je humanitarni turnir u pikadu - navodi Bojan Mitrović, Tuning klub Doboj.

Mališani, od jedne do 13 godina, nestrpljivo čekaju da dobiju svoj kutak.

U požaru su ostali i goli i bosi, ali je velika sreća da niko nije povrijeđen.