latinica  ћирилица
23/01/2021 |  20:04 ⇒ 20:05 | Autor: SRNA

Vulić: Sud BiH da poništi odluku CIK-a

Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić rekla je da je Pravni tim te stranke sačinio žalbu na odluku Centralne izborne komisije BiH o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, te da vjeruje da će pravnici u Apelacionom odjeljenju Suda BiH biti nepristrasni i donijeti drugačiju odluku.
Sanja Vulić (Foto: Srpskainfo) -
Sanja Vulić (Foto: Srpskainfo)

- Ako se desi da prihvate političku i bespravnu odluku CIK-a koji je, kako je svima poznato, nezakonito imenovan, mi ćemo pokazati ko smo - poručila je Vulićeva gostujući na ATV.

Ona je podsjetila da je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Boris Јerinić na proteklim izborima u Doboju, koji su protekli u skladu sa zakonom, bio u znatno većoj prednosti u odnosu na Srđana Todorovića iz Socijalističke partije.

- Sva opozicija, ukoliko se okupi oko njega na budućim izborima, jeste na nivou statističke greške u odnosu na SNSD u Doboju, jer smo mi moćni i ponovo ćemo pobijediti - rekla je Vulićeva.

Ona je pozvala lidera Socijalističke partije Petra Đokića da se izjasni da li je i dalje koalicioni partner SNSD-a.

- Neka kaže da li stoji iza svog kadra u Doboju. Ako je na nivou republičkih institucija u vlasti, a u Doboju ruši SNSD, onda tu nešto ne štima - ocijenila je Vulićeva.

Ona je dodala da Đokić, ako krije da je sjeo za pregovarački sto sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem, treba da bude "Džek" i kaže da li je završio kada je riječ o dugogodišnjoj koaliciji sa SNSD-om.

- Srđan Todorović nema šanse na izborima u Doboju u odnosu na Borisa Јerinića i u to će se i sam uvjeriti - naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da se lider SDS-a Mirko Šarović u vezi sa poništavanjem izbora u Doboju sveti bivšem članu te stranke Obrenu Petroviću koji je shvatio da uz SNSD može taj grad povesti putem razvoja i prosperiteta.

Vulićeva je dodala da SDS na političkoj sceni opstaje na krilima stranaca i podrške političkog Sarajeva.

Ona je rekla i da je odluka da se ponište rezultati izbora u Srebrenici apsolutno protiv Srba, te da će "srpski" članovi CIK-a ostati zapamćeni kao izdajnici srpskog naroda.