latinica  ћирилица
24/01/2021 |  12:48 ⇒ 14:31 | Autor: RTRS

Dodik: Izetbegović napustio teren političke borbe i upustio se u borbu protiv Srba (VIDEO)

Neprocesuiranje napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici u vezi je sa razočaravajućom izjavom Bakira Izetbegovića - rekao je lider SNSD Milorad Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci.
Predstavnici SNSD-a - Foto: RTRS
Predstavnici SNSD-aFoto: RTRS

- Moj zadatak je štitim interese srpskog naroda i neću odustati od borbe za prava Srba - poručio je Dodik.

- Nikada u svjetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom svijeta gdje Srbi žive - naglasio je Dodik.

Istakao je da ostavlja mogućnost Izetbegoviću da se izvini srpskom narodu, jer kako kaže Srbi su dobar narod.

- Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izajva. Јa se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega - rekao je Dodik.

Istakao je da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

Podsjećamo, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod". Nedavno je i ministarka spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Kompletnu konferenciju za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a možete pogledati u videu ispod.