latinica  ћирилица
24/01/2021 |  13:22 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Srpska preduzima sve da obezbijedi vakcine protiv virusa korona (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska preduzima sve mjere kako bi u kontaktima sa proizvođačima obezbijedila da ima dodatni broj vakcina protiv virusa korona.
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (foto:@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

- Mi smo uvjereni da ćemo veoma brzo riješiti pitanje kvalitetne nabavke vakcina putem naših dokazanih prijatelja i obezbijediti da građani Republike Srpske budu uključeni u proces opšte vakcinacije. Vakcinacija će biti stvar onih koji to žele, a naša je obaveza da obezbijedimo vakcine - rekao je Dodik poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci.

On je naveo da Republika Srpska, sve njene institucije, predstavnici na svim nivoim vlasti u ovom trenutku rade na odgovornom izvršavanju zadataka vezano za sanaciju pandemije virusa korona i njenih posljedica.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska se pokazala kao sposobna da odgovori na izazove pandemije i danas putem raznih mehanizama pokušava da obezbijedi neophodne vakcine za sve građane u Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da je Republika Srpska platila 400.000 vakcina putem programa "Kovaks" više od šest miliona maraka, a tih vakcina nema.

- Preduzimamo sve mjere kako bismo u saradnji sa proizvođačima obezbijedili da Republika Srpska ima dodatni broj vakcina - naglasio je Dodik.

Kompletnu konferenciju za novinare nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a možete pogledati u videu ispod.