latinica  ћирилица
24/01/2021 |  15:06 | Autor: SRNA

Petrović: Nasilje na demokratijom izvršili su Kalaba i Prutina

Predsjednik dobojskog Gradskog odbora SNSD-a i član Predsjedništva ove stranke Obren Petrović izjavio je Srni da Doboj jeste mjesto gdje je nad demokratijom izvršeno nasilje, ali od članova CIK-u, konkretno Јovana Kalabe i Vanje Bjelice-Prutina, koji su ljudi SDS-a i PDP-a.
Obren Petrović (Foto:Sarajevo-RS.com) -
Obren Petrović (Foto:Sarajevo-RS.com)

Reagujući na izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da je Doboj postao "glavni grad izbornih prevara", Petrović je naglasio da je Crnadak najmanje pozvan da govori o poštenju i demokratiji i poručio mu da uradi analizu rezultata PDP-a u svim opšinama/gradovima po biračkim mjestima, pa da se tada oglasi o svom "poštenju".

On je podsjetio Crnatka da su kandidati PDP-a na nekim mjestima imali 100 odsto podrške građana, samo što su to bila četiri od četiri glasa ali procenat je isti - 100 odsto.

- Vaš stav na izjavu Bakira Izetbegovića upućenu Srbima samo potvrđuje opredijeljenost Vas i PDP-a da radite protiv interesa Republike Srpske. SNSD i njegovi predstavnici u bilo kojim zajedničkim institucijama nisu baš ništa uradili na štetu građana i Republike Srpske. Vaš kadar itekako jeste. Ako počnemo hronološki nabrajati, neće Vam prijati, siguran sam - istakao je Petrović.

On je naglasio da politiku i pobjednika u Doboju određuju Dobojlije što Crnadak svakako nije.

- Držite se svoje Banjaluke, a možete se preseliti u Doboj, pa da prvi čestitate SNSD-u ubjedljivu i za vas iz PDP-a nedostižnu pobjedu - poručio je Petrović i podsjetio Crnatka i PDP da Grad Doboj i dalje toleriše stotine hiljada maraka koje ova stranka ne plaća po osnovu zakupnine prostorija Gradskog odbora PDP-a.