latinica  ћирилица
24/01/2021 |  15:20 ⇒ 15:21 | Autor: SRNA

Dodik: Srbi u BiH pokazali kako se upravlja, u Federaciji haos (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da su Srbi u Republici Srpskoj, koje neki ovih dana nazivaju lošim narodom, pokazali da znaju upravljati državom dok, sa druge strane, čak i mnogi stranci govore da u Federaciji BiH vlada opšti haos.
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik) -
Milorad Dodik (Foto: Sputnjik)

- U Federaciji nema ni vlade, ni predsjednika nakon izbora. Јedino što djeluje, čime se organizovano upravlja jeste Republika Srpska - rekao je Dodik novinarima nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a povodom aktuelne političke situacije u BiH, odluke CIK-a BiH o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, kao i negativnih političkih izjava o srpskom narodu i Srpskoj.

Dodik je dodao da na tom planu određeni mediji u BiH pokušavaju održati narativ da je Srpska nesređena, iako su u njoj izraženi pluralizam, demokratija i pravo mišljenja.

- Nikom ništa ne fali - rekao je Dodik.

Istakao je da i dalje ima stav da međunarodna zajednica treba da ode iz BiH kada je riječ o operativnom upravljanju.

- Priče iz Sarajeva da će biti belaja ako oni odu nisu tačne. Јa smatram da belaja neće biti i ne mislim da je moguć bilo kakav sukob ili rat. Ne pozivam na to, moja politika su mir, stabilnost mogući dogovor - zaključio je Dodik.