latinica  ћирилица
24/01/2021 |  17:32 ⇒ 19:42 | Autor: ATV

Mirza Hajrić na poklon dobio "Islamsku deklaraciju" (FOTO)

Novi skandal predstavnika bošnjačkog naroda koji se nalazi na važnoj poziciji, piše ATV.
Mirza Hajrić - "Islamskua deklaracija" (Foto:atvbl.com) -
Mirza Hajrić - "Islamskua deklaracija" (Foto:atvbl.com)

Naime, Mirza Hajrić, ambasador BiH u Australiji, iskoristio je boravak u Sarajevu da posjeti Muzej "Alija Izetbegović".

Tom prilikom, direktorica Muzeja, Nađa Berberović-Dizdarević, upoznala je ambasadora sa aktuelnim projektima i aktivnostima Muzeja, te mu uručila zbirku izabranih djela Alije Izetbegovića, piše ATV.

- Čast mi je bila posjetiti muzej nazvan po rahm. predsjedniku, mom dugogodišnjem šefu za kojeg sam emotivno vezan. Osjećam moralnu obavezu da se stavim na raspolaganje u planiranim aktivnostima. Direktorici Nađi sa saradnicima čestitam na kvalitetno urađenim projektima i želim dalji uspjeh - napisao je Mirza Hajrić na društvenim mrežama.

Poslije ovakvih objava postavlja se pitanje kako ambasador Hajrić zastupa interese građana BiH u Australiji, da li slijedi, kako kaže stavove svog dugogodišnjeg šefa Alije Izetbegovića, čiju je "Islamsku deklaraciju" dobio na poklon od direktorice Nađe Berberović-Dizdarević ili svih građana BiH koji žive u Australiji, navodi ATV.

Mirza Hajrić (Foto:atvbl.com)

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković u više navrata imala slične skandalozne izjave i objave.

Ona je tako u svom kabinetu upriličila prijem zaposlenima u MIP-u BiH, Amiru Kreču i Benjaminu Pandžiću, koji su nosioci najviših priznanja takozvane armije BiH "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka".

Na zvaničnoj internet stranici MIP-a BiH tada je objavljeno da je tom prilikom Bisera Turković Kačaru i Pandžiću ponudila da izaberu bilo koju ambasadu BiH u svijetu gdje žele da rade, ali su obojica rekla da žele da ostanu u BiH.

Lider SDA Bakir Izetbegović više i ne može da sakrije svoju mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj, pa je tako gostujući u Dnevniku D Federalne televizije rekao da je srpski narod loš narod.