latinica  ћирилица
24/01/2021 |  19:04 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Predsjednik BORS-a u posjeti Kostajnici (VIDEO)

Boračka organizacija Republike Srpske pomoći će borcima čiji objekti su najviše stradali u zemljotresu u Kostajnici, najavio je predsjednik BORS-a Milomir Savčić. Poručio je da ono što je odbranjeno u ratu mora da bude očuvano u miru, bez obzira o kakvim izazovima je riječ.
Milomir Savčić - sastanak - Foto: SRNA
Milomir Savčić - sastanakFoto: SRNA

Na poziv saboraca, predsjednik BORS-a posjetio je zemljotresom najugroženije pripadnike Boračke organizacije.

Ranko Maleš, borac prve kategorije iz sela Petrinja, rekao je da mu ova posjeta mnogo znači i da je svaka pomoć sada dobrodošla.

- Sve i jedan zid na kući je pukao. Nema zida na kući koji nije pukao, a pogotovo gornji sprat - kaže Ranko.

Savčić je pozvao građane, institucije, lokalne zajednice, javna i privatna preduzeća da pomognu Kostajnici, kako bi se što prije sanirale posljedice zemljotresa.

Rekao je da Boračka organizacija nije u mogućnosti da u ovu lokalnu zajednicu uputi veliku pomoć.

- Naša pomoć će biti u onoj mjeri u kojoj je to moguće. Neće biti ni simbolična, ali neće biti ni nešto posebno velika, iz jednog jedinpog razloga a to je što nemamo dovoljno, niti imamo nekih sredstava za ovu namjenu - istakao je Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

U Kostajnici je u toku procjena stepena oštećenja objekata, koju obavlja pet timova Direkcije za obnovu i izgradnju Srpske.“

- Obićići će se kompletna teritorija opštine Kostajnica, svi objekti. U svakoj komisiji je predstavnik Direkcije za obnovu i izgradnju. Oni pregledaju objekte i vrše kategorizaciju tiih objekata - pojasnio je Nikola Јanjetović, načelnik opštine Kostajnica.

Najavljeno je da bi obilazak svih 1.700 objekata u Kostajnici mogao da bude završen za oko dvije sedmice.