latinica  ћирилица
24/01/2021 |  21:22 ⇒ 21:23 | Autor: RTS

Zvezda trijumfovala u derbiju u Baru

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Mornar u Baru rezultatom 86:78, u derbiju koji je obilježio 16. kolo ABA lige. Crveno-bijeli su došli do važnog trijumfa u okršaju sa ekipom koja je do ovog kola bila na vodeća na tabeli regionalnog takmičenja.
Mornar - Crvena zvezda (Foto: ABA/Mornar/Media pro) -
Mornar - Crvena zvezda (Foto: ABA/Mornar/Media pro)

Aktuelni šampion skočio je na peto mjesto sa učinkom 11-2 uz četiri utakmice manje, a osim dobre situacije na tabeli, navijače će sigurno radovati što je Dejan Radonjić preporodio Ognjena Dobrića, koji je bio najbolji pojedinac susreta.

Duel u Baru trebalo je da počne u 19 časova, ali je kasnio više od 20 minuta jer je voda iz ventilacionih cijevi curila na parket.

U jednom trenutku je održavanje utakmice bilo pod znakom pitanja, ali su ljudi koji održavaju teren uspeli da saniraju problem i dvije ekipe su mogle da počnu.

Crveno-bijelima je ovo kratko odlaganje mnogo više prijalo, pošto su počeli serijom 7:1 i preuzeli kontrolu, ali uprkos vođstvu, nisu mogli značajnije da se odlijepe.

Konstantno su bili u prednosti i domaćin je u nekoliko navrata uspijevao da uhvati priključak, najviše zahvaljujući Ajzei Tomasu.

Ipak, spomenuti Dobrić je pokrenuo seriju gostiju početkom poslednjeg perioda i tada je prvi put Zvezda imala dvocifreni višak. Isti je sačuvala do kraja iako je isključen trener Radonjić i ostvarila važan uspjeh u crnogorskoj luci.