latinica  ћирилица
25/01/2021 |  14:37 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

Banjaluka: Uručene Svetosavske nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima

Grad Banjaluka tradicionalno je, povodom školske slave Svetog Save nagradio najbolje učenike 29 banjalučkih osnovnih i 17 srednjih škola sa po 150, odnosno 200 KM i knjigom "Ban Milosavljević" autora Zorana Pejašinovića.
Uručene Svetosavske nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima - Foto: RTRS
Uručene Svetosavske nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcimaFoto: RTRS

Učenik četvrtog razreda banjalučke Gimnazije Sergej Krčmar naglasio je veliki značaj obrazovanja i da su društva u kojem je bilo cijenjeno oduvijek bila naprednija.

Krčmar je izrazio zadovoljstvo što je primio Svetosavsku nagradu, te istakao da planira da upiše fakultet, a potom da se zaposli u Banjaluci.

U ime osnovaca Gradu je zahvalila učenica osmog razreda Osnovne škole "Đuro Јakšić" Patricija Erak, ističući da učenicima Svetosavska nagrada mnogo znači.

Ona je novinarima rekla da je Svetosavska nagrada podstrek da se i dalje trude tim prije jer je priznanje nazvano po jednom od naših najvećih svetitelja.

Nagrađeni Aleksa Oljača učenik četvrtog razreda Medicinske škole je rekao da za njega Svetosavska nagrada predstavlja odraz njegovog rada tokom svih godina školovanja. On je rekao da planira ostati u Banjaluci i pokušati upisati Medicinski fakultet.

Svetosavske nagrade učenicima je uručio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

- Oni su svojim radom pokazali svoju posvećenost i predanost našoj zemlji i našem gradu, a mi to treba da vrednujemo - rekao je Stanivuković.

Banjalučke osnovne škole u školskoj 2020/21. godini pohađa 16.328 učenika, dok se u srednjim školama školuje 9.116 učenika.