latinica  ћирилица
25/01/2021 |  17:48 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Ponovo burno u bilećkoj Skupštini (VIDEO)

Iako je bilo očekivano da novi sastav bilećke Skupštine konačno počne funkcionisati normalno, na drugoj redovnoj sjednici ponovo su zabilježene burne rasprave. Odbornici su u svađu ulazili bez poštovanja skupštinskih akata i kršenja kodeksa.
Skupština Bileća - Foto: RTRS
Skupština BilećaFoto: RTRS

Iako je novoizabrani načelnik opštine Bileća Veselin Vujović najavljivao da više neće biti ružnih scena iz skupštinske sale, a u prilog tome na početku sjednice tamjanom okadio sve odbornike, nije dugo trebalo da dođe do novih verbalnih incidenata.

Rasprava je dostigla vrhunac kada predsjednik Skupštine nije dao riječ odborniku Radikalne stranke "dr Vojislav Šešelj" Draženu Dunđeru.

- Neću vam dozvoliti da prodate Bileću, izabrali smo Mata Vujovića za predsjednika da im ukažemo neko poštovanje, međutim on bi htio da nas sve uništi i potcijeni, a nema pravo o Poslovniku. Tačno znam koliko imam pravo na diskusiju i repliku - poručio je Dunđer.

Odgovorio mu je Vujović, predsjednik SO Bileća.

- Bilećka Skupština je postala sinonim za nemile događaje, a ja kao predsjednik neću dozvoliti da se dešavaju ovakve stvari po cijenu toga da više ne budem na toj funkciji - istakao je Vujović.

Incident odbornika Dunđera smirio je načelnik, pa je Skupština nastavila sa radom.

- Na nama svima je da utičemo na odbornike da se spusti lopta i da normalno radimo, jer to traže građani od nas. Mogao sam danas da sjedim i da dozvolim da se dogodi i fizički obračun, ali nisam to dozvolio - istakao je Vujović.

Ovaj incident kao opravdanje iskoristili su odbornici opozicije okupljene oko iz SNSD-a pa su napustili sjednicu, zbog, kako su obrazložili, nedopuštenog bahatog ponašanja.

- Tražili smo pauzi u i napustili smo sjednicu, a odlučićemo da li da uopšte učestvujemo - istakao je Ljubo Vuković, odbornik SNSD-a, a slično razmišlja i njegov kolega iz odborničkih klupa Darko Stevanović:

- Ovo je cirkus, ako se ovako nastavi mi nećemo više prisustvovati sjednicama - poručio je Stevanović.

Dalji rad nastavilo je 11 odbornika većine. Izmeđi ostalog, usvojili su odluke o imenovanjima vršilaca dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja.