latinica  ћирилица
26/01/2021 |  07:39 ⇒ 07:47 | Autor: Nezavisne

Igokea se u Turskoj bori za plasman u top 16

Košarkaše Igokee večeras očekuje odlučujuća utakmica za plasman u top 16 fazu FIBA Lige šampiona. Prvak BiH gostuje kod Turk Telekoma i pobjeda ih sigurno vodi u narednu fazu takmičenja, dok među 16 najboljih mogu i sa porazom ukoliko u drugom meču Grupe G Hapoel ne slavi kod Limoža.
KK Igokea - Foto: RTRS
KK IgokeaFoto: RTRS

Nakon pet kola elitnog FIBA takmičenja "igosi" su iznenadili mnoge i pred posljednje kolo imaju realne šanse da prođu dalje. U veoma teškoj grupi četa trenera Dragana Bajića slavila je protiv svih rivala kao domaćin i sada je na korak do top 16 faze. U narednu fazu ih sigurno vodi pobjeda u gostima kod Turk Telekoma, kojeg su ubjedljivo savladali u Laktašima (77:66).

Turska ekipa je već izborila plasman među 16 najboljih pa bi to možda mogla da bude i olakšavajuća okolnost za "igose". Postoji i drugi put kojim može da krene bh. pravak.

Igokeu čak i poraz vodi dalje, ali pod uslovom da Hapoel Јerusalim ne slavi u Francuskoj kod Limoža. Ukoliko Izrealci pobijede, a Igokea izgubi, oba tima će imati po tri pobjede i poraza, ali bi u tom slučaju Hapoel išao dalje jer je slavio ubjedljiviju pobjedu u međusobnom duelu.

- Mislim da smo već sada napravili veliki rezultat, jer smo krenuli od kvalifikacija. U najjačoj smo grupi. Nemamo pritisak, ali uradićemo sve što je do nas da pokušamo da se plasiramo među 16 najboljih - rekao je Bajić, čiji tim je u grupi sa dva tima koja su jedni od favorita za osvajanje FIBA Lige šampiona (Turk Telekom i Hapoel).

Oba odlučujuća meča Grupe G u Turskoj i Francuskoj igraju se u isto vrijeme od 18.30.

Ne igra Igokea dobro samo u ovom takmičenju. Iznenadila je mnoge i u ABA ligi i trenutno dijeli prvo mjesto sa Mornarom i oba tima imaju omjer od po 12 pobjeda i tri poraza. Proteklog vikenda na programu je bilo 16. kolo, ali je Igokea odmarala jer je trebalo da igra sa Primorskom, koja je diskvalifikovana iz regionalnog takmičenja i svi njeni rezultati su registovani pobjedom protivnika od 0:20. Igokea ima još 11 utakmica u ligaškom dijelu ABA lige i jedan je od timova koji će vjerovatno do posljednjeg kola da se bori za jedno od četiri mjesta koja vode u plej-of.