latinica  ћирилица
26/01/2021 |  08:44 ⇒ 11:49 | Autor: RTRS

Cilj turističkih vaučera da se ožive domaći potencijali (VIDEO)

Građani koji su već koristili turističke vaučere u 2020. imaju pravo da ih u 2021. godini ponovo koriste, izjavila je ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Suzana Gašić i Goran Račić - Foto: RTRS
Suzana Gašić i Goran RačićFoto: RTRS

Kapaciteti na Јahorini i Kozari su popunjeni, a i banjski turizam u Srpskoj postigao je dobre rezultate.

- Naša ideja i plan je da turistički vaučeri budu u opticaju i u naredne dvije godine jer bi domaći turistički kapaciteti imali velike koristi od toga, a građani bi bolje upoznali Srpsku - naglasio je predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić.

Račić je naglasio da je cilj projekta "Doživi Srpsku" i turističkih vaučera bio je da se sačuva turistički sektor,

- Posmatrali smo šta rade zemlje u našem okruženju i onda smo u okviru naših kapaciteta, zajedno sa Vladom Republike Srpske tražili mogućnosti i projektovali projekat "Doživi Srpsku" koji bi na neki način pomogao da se ožive domaći turistički potencijali u vrijeme pandemije - rekao je Račić.

Račić je naglasio da se razmišljalo i dugoročno i da je cilj bio da se kod građana stvori naviku da koriste domaće kapacitete i kada prođe pandemija virusa korona.

- Prepoznali smo se u ovoj nesrećnoj situaciji, da je ono što imamo da ponudimo nešto što se traži u svijetu - rekla je Gašićeva.

Prvu epizodu "Doživi Srpsku zimi" možete da pratite na RTRS večeras od 21.00 čas.