latinica  ћирилица
26/01/2021 |  09:50 ⇒ 10:05 | Autor: SRNA

Linta: Bošnjački narod da odbaci Bakirovu ekstremističku politiku

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva bošnjački narod da odbaci islamističku i ekstremističku politiku /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića koja je usmjerena protiv mira, stabilnosti, Srba, ali i Bošnjaka koji ne podržavaju njegove stavove.
Miodrag Linta - Foto: SRNA
Miodrag LintaFoto: SRNA

Linta navodi da je Izetbegović neprijatelj cijelom srpskom narodu jer konstatno ponavlja bolesne laži da se u Srebrenici i na još sedam lokacija /Bratunac, Foča, Ključ, Prijedor, Sanski Most, Vlasenica i Zvornik/ desio genocid nad Bošnjacima.

On napominje da Izetbegović ponavlja da je Republika Srpska nastala na genocidu i zločinima, da je Srbija izvršila agresiju na BiH i učestvovala u nepostojećem genocidu nad Bošnjacima, da je u jednom danu ubijeno više Bošnjaka u Srebrenici nego Srba za čitavo vrijeme rata, da ima veliki broj zločinački orijentisanih Srba koji su masovno ubijali Bošnjake.

- Krajnje je vrijeme da se bošnjački narod suoči sa istinom da se nije desio genocid nad njima u građanskom ratu 1992-1995. godine u BiH, da je zločina bilo na svim stranama, da su stradali i srpski i bošnjački civili i ratni zarobljenici i da treba odavati jednako poštovanje i srpskim i bošnjačkim žrtvama - ističe Linta u saopštenju.

Linta smatra da je Izetbegović najveći neprijatelj bošnjačkom narodu, jer ih drži u lažnom uvjerenju da će ostvariti san svog oca Alije i od BiH stvoriti islamsku državu, Srbe većim dijelom likvidirati i protjerati, a ostatak pretvoriti u nacionalnu manjinu.

Pored toga, navodi Linta, Bakir Izetbegović ponavlja bolesne laži kada mu pada rejting u biračkom tijelu, pokušavajući po ko zna koji put da dobije većinsku podršku birača.

Linta napominje da Izetbegović nikada nije priznao sistematsko ubijanje i etničko čišćenje Srba u Sarajevu i širom BiH, kao i da je sprečavao da se podigne spomen-obilježje brojnim Srbima ubijenim na Kazanima i na niz drugih lokacija u Sarajevu i šire.

On je pozvao Bošnjake da prestanu podržavati Bakira Izetbegovića i druge bošnjačke političare koji ih drže u lažima da se desio genocid i vode politiku usmjerenu protiv Republike Srpske i Srbije.