latinica  ћирилица
26/01/2021 |  12:05 ⇒ 12:05 | Autor: SRNA

Kostajnica: Direktor Pedagoškog zavoda u posjeti školama

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović razgovarao je danas sa načelnikom opštine Kostajnica Nikolom Јanjetovićem o načinu organizovanja nastave i situaciji u ovoj lokalnoj zajednici nakon zemljotresa.
Damjanović u Kostajnici - Foto: SRNA
Damjanović u KostajniciFoto: SRNA

Damjanović je u Srednjoškolskom centru Kostajnica uručio nagradu učenici drugog razreda Јovani Stijak, koja je osvojila prvo mjesto na konkursu o temi "Republika Srpska", koji su organizovali Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

- Drago mi je da je moju današnju posjetu obilježilo uručenje nagrade Јovani, koja je i prošle godine osvojila prvo mjesto na konkursu o temi "Gradina-Јasenovac", što je dokaz da je riječ o talentovanom učeniku. Čestitam Јovani i njenom mentoru i školi koja je sa tako malim brojem učenika osvojila prvo mjesto u konkurenciji velikih škola iz cijele Srpske - rekao je Damjanović novinarima.

Јovana je rekla da naslov njene pjesme "Data i zadata" govori o tome koliko Srpska znači njenim građanima.

- Naši preci su dali život i danas bismo trebali da je čuvamo za buduće generacije. Inspiraciju sam pronašla u današnjem vremenu kada veliki broj mladih odlazi iz svoje zemlje umjesto da je čuva - rekla je Јovana.

Direktor škole Јelena Јaćimović Јanjetović rekla je da je Јovana ponos škole i opštine Kostajnica.

- Ovo nije prva Јovanina nagrada i mnogo nam znači da učenici njeguju lijepu pisanu riječ - rekla je Јanjetovićeva.

Damjanović je posjetio i Osnovnu školu "Petar Mećava", gdje je sa direktorom Milankom Dejanovićem razgovarao o vrednovanju postignuća, eksperimentalnom izvođenju male mature, vrednovanju rada škola i izboru predsjednika aktiva direktora opština Kostajnica, Novi Grad, Kozarska Dubica i Krupa na Un