latinica  ћирилица
26/01/2021 |  12:11 ⇒ 12:14 | Autor: TANЈUG

Odbor: MUP da dostavi izvještaj o prisluškivanju predsjednika Srbije

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije usvojio je prijedlog članova tog odbora da MUP u što hitnijem roku dostavi izvještaj o prisluškivanju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Skupština Srbije - Foto: RTRS
Skupština SrbijeFoto: RTRS

Poslanik Srpske napredne stranke Uglješa Mrdić rekao je na sjednici da članovi odbora ne treba da se o prisluškivanju predsjednika informišu iz medija i zatražio je od MUP-a da dostavi sve relevatne informacije o tome.

Mrdić je kazao da bi mogao da se formira Anketni odbor ili Komisija koja bi, kako kaže, utvrdila ko je prisluškivao predsjednika, njegovu porodicu i saradnike, po čijem nalogu, ko je sve umiješan, ko je dostavio predsjedniku informacije o prisluškivanju, ko je bio u toku, a nije ništa preduzeo i slično.

On je napomenuo da je prisluškivanjem predsjednika Republike ugrožena i bezbjednost Srbije.

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović podržao je inicijativu stranačkog kolege Mrdića i istakao da je tema od izuzetnog interesa za javnost.

- Prisluškivanje je napad na instituciju predsjednika, a samim tim i na državu. Interes građana je da znaju ko su nalogodavci i ko je podsticao prisluškivanje - rekao je Filipović i dodao da su članovi tog odbora svakako u obavezi da čuvaju tajnost podataka.

Predsjednik Odbora Aleksandar Marković rekao je da je saglasan da postoji potreba da se u što kraćem roku članovi odbora upoznaju sa svim relevatnim informacijama i da treba uputiti inicijativu za organizaciju sastanka na kojem bi MUP podnio izvještaj uzimajući u obzir i da postoje u sudski postupci.