latinica  ћирилица
26/01/2021 |  13:16 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Јujićeva potpisala ugovore sa udruženjima civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić, potpisala je danas sa sedam predstavnika dobrotvornih društava "Merhamet" u Republici Srpskoj i devet udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata, ugovore o dodjeli sredstava granta za sufinansiranje projekata i programa udruženja građana i fondacija, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.
Senka Јujić (foto: Vlada Srpske) -
Senka Јujić (foto: Vlada Srpske)

Za rad sedam dobrotvornih društava "Merhamet" u Republici Srpskoj Ministarstvo uprave i lokalne samouprave izdvojilo je 62.000 KM, navodi se u saopštenju.

- Ministarstvo je izdvojilo sredstva za rad dobrotvornih društava "Merhamet" koja će biti upotrebljenja za materijalno pomaganje siromašnih i nesposobnih lica, kao i stvaranje uslova za zapošljavanje nezbrinutih lica - rekla je Јujićeva.

Јujićeva je dodala da je jedna od osnovnih aktivnosti ovih udruženja rad narodnih kuhinja za siromašna, nezaposlena i nezbrinuta lica.

Јujićeva je naglasila da je za rad udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata izdvojeno 50.500 KM.

- Cijeneći koliki je značaj udruženja civilnih žrtava rata, ove godine smo izdvojili sredstva za projekte i programe ovih udruženja kojima je cilj pružanje materijalne, pravne, socijalne i druge pomoći ovim kategorijama stanovništva u Republici Srpskoj, kao i pružanje pomoći svojim članovima u stručnom osposobljavanju - izjavila je Јujićeva.

Predstavnici dobrotvornih društava "Merhamet" i udruženja civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata zahvalili su se Ministarstvu na višegodišnjoj podršci i istakli da bi bez ovih sredstava njihov rad bio gotovo nemoguć, navodi se u saopštenju.