latinica  ћирилица
26/01/2021 |  14:20 ⇒ 14:22 | Autor: SRNA

Paketići iz Moskve za djecu od Beograda do Banjaluke, Sarajeva, Skoplja...

Federacija mototurizma Rusije povodom proslave Svetog Save organizuje podjelu božićnih i novogodišnjih paketića djeci ruskih sunarodnika i omladini Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, kao i okolne zemlje BiH, odnosno Republiku Srpsku, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru.
Poklon Moskve djeci Srbije za Svetog Savu (Foto: https://rs.sputniknews.com) -
Poklon Moskve djeci Srbije za Svetog Savu (Foto: https://rs.sputniknews.com)

Podjela paketića povodom proslave dana velikog slovenskog prosvjetitelja i zaštitnika svih učenika organizuje se na inicijativu Vlade grada Moskva.

Aleksandar Borisov iz Federacije mototurizma Rusije rekao je da će paketići biti dostavljani na adrese, zbog situacije sa pandemijom virusa korona.

- Sarađujemo i sa Crvenim krstom u Kruševcu, Kraljevu, Nišu, Vranju. Paketići će stići i u Banjaluku, Sarajevo, Skoplje - rekao je Borisov "Sputnjiku" i dodao da će paketići biti dostavljeni djeci od Kosovske Mitrovice do Subotice i od Valjeva do Bele Crkve, a dva glavna punkta su Beograd i Novi Sad.

On je pojasnio da organizatori akcije ne dijele djecu, već šalju poklone svuda gdje je potrebno i svima koji se jave, te da je to razlog što u akciji i učestvuje veoma mnogo ljudi, između ostalog i iz "Noćnih vukova" i drugih nevladinih organizacija.

Borisov je rekao da u akciji učestvuju ruski motociklisti, ali i više desetina volontera iz Srbije i sprpskih nevladinih organizacija, a podršku su dali i Ambasada Rusije, Ruski dom u Beogradu, kao i Fond jedinstva pravoslavnih naroda.

Kako ističu organizatori, uz poklone upućuju posebne čestitke od Vlade grada Moskve i svih stanovnika ruske prijestonice i žele djeci puno mira, radosti i Božje pomoći u Novoj godini.

Oni koji žele da i njihovo dijete dobije paketić mogu da kontaktiraju organizatore telefonom na broj +381655181664 ili elektronskom poštom na adresu motocamp@mail.ru.