latinica  ћирилица
26/01/2021 |  16:14 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

Stambeni kontejneri dopremljeni u Kozarsku Dubicu (FOTO/VIDEO)

Četiri stambena kontejnera dopremljena su u opštinu Kozarska Dubica za porodice čije su kuće uništene u zemljotresu.
Kontejneri u Dubici - Foto: RTRS
Kontejneri u DubiciFoto: RTRS

Tri stambena objekta koja su namijenjena za ugrožene stanovnike finansirana su iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske, dok je jedan donacija kompanije koja ih proizvodi.

Cilj je, kažu, da se obezbijedi krov nad glavom ugroženim stanovnicima kojima je zemljotres uništio kuće.

Kozarska Dubica pretrpjela je značajnu materijalnu štetu. U potpunosti su srušena četiri stambena objekta, a deset je neuslovno za život. Za one koji zbog zemljotresa nemaju krov nad glavom pomoć Vlade Republike Srpske u vidu kontejnera od velikog je značaja.

Foto: RTRS

- Drago mi je da dobijem krov nad glavom, da ne budem pod vedrim nebom. Spavao dvije noći vani - rekao je Mirko Zgonjanin, selo Babinci.

Goran Stajčić iz sela Tuključani dodao je da će mu kontejner biti od velikog značaja jer trenutno nije u mogućnosti da nešto sebi pravi.

Nakon velikog zemljotresa Vlada Srpske obezbijedila je 100.000 maraka za opštinu Kozarska Dubica i 300.000 maraka za opštinu Kostajnica.

Foto: RTRS

- Do sada se Vlada Republike Srpske odazvala na naš apel i pomogla stanovništvo u Kozarskoj Dubici. Nadam se da ovo neće ostati zadnja pomoć i da će se i druge institucije i drugi nivoi vlasti uključiti da pomognu građanima u Kozarskoj Dubici - rekao je Radenko Reljić načelnik opštine Kozarska Dubica.

U prethodnom periodu iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića dopremljena su tri kontejnera za ugrožene stanovnike u opštini Kostajnica.

Foto: RTRS

 - Mislim da građani Kostajnice, Kozarske Dubice i ostalih dijelova Republike Srpske iako nisu pogođeni zemljotresom treba da znaju i da budu sigurni da u slučaju ovakvih katastrofa Vlada Srpske je uz svoje građane, maksimalno izlazi u susret, nalazi i izvore finansiranja koji omogućavaju da se u što kraćem roku saniraju štete - rekao je Milan Novitović direktor Civilne zaštite Republike Srpske.

U Kozarskoj Dubici kažu, pomoć je neophodna, kako bi se obezbijedio dostojan život stanovnicima Srpske koji su pogođeni zemljotresom.