latinica  ћирилица
26/01/2021 |  17:45 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Sjeverna Makedonija pomaže Kostajnici

Vlada Sjeverne Makedonije donijela je odluku da finansijski pomogne opštinu Kostajnica nakon zemljotresa, a ovih dana iz budžeta grada Skoplja biće uplaćena finansijska pomoć na račun Kostajnice, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.
Dragan Јaćimović (foto: ambasadabih.org.mk) -
Dragan Јaćimović (foto: ambasadabih.org.mk)

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Јaćimović održao je sastanak sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šilegovim i upoznao ga o nastaloj situaciji u opštini Kostajnica.

- Podrška glavnog grada Sjeverne Makedonije nije izostala, te će ovih dana iz budžeta grada Skoplja biti uplaćena finansijska pomoć na račun Kostajnice - navodi se u saopštenju.

Јaćimović je ubrzo nakon potresa u Hrvatskoj, koji je teško pogodio i dijelove BiH, razgovarao s predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim i tom prilikom zamolio za pomoć za opštinu Kostajnica koja je tada pretrpjela veliku štetu.

- Premijer Zaev je odmah obećao pomoć što je ubrzo i formalno realizirano kroz odluku Vlade Sjeverne Makedonije da finansijski pomogne ovoj opštini - naglašava se u saopštenju.

Јaćimović je zahvalio Zaevu i Šilegovu za veliku podršku i prijateljski odnos.