latinica  ћирилица
26/01/2021 |  21:23 ⇒ 21:33 | Autor: SRNA

Sindikat: Prosvjetni radnici tokom pandemije besprijekorno radili svoj posao

Predstavnici Saveza sindikata i Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske čestitali su svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i vaspitačima školsku slavu - Svetog Savu, poručujući da su prosvjetni radnici za vrijeme pandemije virusa korona besprijekorno uradili svoj posao.
Dragan Gnjatić - Foto: RTRS
Dragan GnjatićFoto: RTRS

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić u čestitki je naveo da su prošla i ova godina posebne, pune izazova, teških odluka i velikih zadataka koji su bili i koji jesu pred učiteljima, nastavnicima i profesorima.

- Svi oni su, ne štedeći sebe, dajući svoj profesionalni maksimum odgovorili na svaki izazov, na svaku prepreku i sa posebnom empatijom prema našoj djeci i Republici Srpskoj, besprijekorno i savršeno uradili svoj posao - naglasio je Gnjatić.

Prema njegovim riječima, biti prosvjetni radnik je čast i zadovoljstvo, ali i beskrajna odgovornost.

- Sve to, u svom radu, pokazali su naši prosvjetni radnici i u vrijeme pandemije virusa korona, kada su svojom spretnošću i znanjem, organizovali nastavni proces i nisu uskratili svojim učenicima obavezu i sreću da uče, da se takmiče, da postižu rezultate i da stasavaju, već sutra, u obrazovane, vaspitane ljude od kojih zavisi budućnost Srpske - istakao je Gnjatić.

U čestitki je izražena najiskrenija zahvalnost svim prosvjetnim radnicima za odgovornost "u svetom poslu koji obavljaju".

- Vi ste bitni za našu djecu, vi ste bitni za Srpsku i društvo u kojem živimo i radimo, i čim prije treba ozbiljno razmisliti, da se bar djelimično nagradi vaš rad i oda priznanje vama prije svega sjajnim ljudima i odličnim stručnjacima - dodao je Gnjatić.

U čestitki se napominje da su sva zanimanja i svi poslovi važni, ali da se mora imati na umu da bez obrazovane i zdrave nacije nema budućnosti.

- Mi smo zajedno sa vama oredijeljeni za budućnost, za našu djecu i za ponosne i cijenjene prosvetne radnike. E to je zadatak Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Sindikat intenzivno radi u saradnji sa Ministarstvom, da ovo što jeste zahtjev, bude u najskorije vrijeme i realizovano - navodi se u čestitki sindikata.