latinica  ћирилица
26/01/2021 |  21:29 ⇒ 27/01/2021 | 08:42 | Autor: RTRS

Igokea u Top 16 FIBA Lige šampiona (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Igokee poraženi su od Turk Telekoma u utakmici posljednjeg kola grupne faze FIBA Lige šampiona 94:86, ali su ipak izborili plasman u TOP 16 fazu ovog takmičenja jer je Hapoel izgubio od Limoža 88:83
KK Igokea (foto: facebook.com / KKIgokeaAleksandrovac) -
KK Igokea (foto: facebook.com / KKIgokeaAleksandrovac)

Pred posljednje kolo Igokea je imala dva puta da stigne do 16 najboljih - pobjedom protiv Turk Telekoma ili trijumf Limoža protiv Hapoela.

Igokea nije uspjela da trijumfuje u Ankari, izgubili su 94:86, ali je Limož u meču koji za njih nije imao rezultatski značaj pobijedio Hapoel 88:83 i šampion BiH i turska ekipa idu dalje.

U nastavku takmičenja biće formirane četiri grupe sa po četiri tima od kojih će po dvije najbolje plasirane ekipe ići dalje. Žrijeb je zakazan za 2. februar.

Dragan Bajić, KK Igokea (foto: Mega Soccerbet / Ivica Veselinov)

Što se tiče utakmice u Ankari domaća ekipa je uglavnom vodila, ali je Igokea konstantno stizala vođstvo. Na dva minuta i 20 sekundi do kraja meča trojkom Talića Igokea je povela 83:82. Ipak, domaći tim pravi seriju 7:0 za vođstvo 89:83.

Posljednji priključak Igokea je imala poslije trojke Јošila za 89:86. Onda je Erik na drugoj strani pogodio oba slobodna bacanja i odbio napad gostujućeg tima.

U pobjedničkom sastavu Majkl Erik je postigao 21 poen. Na drugoj strani DŽeki Karmajkl 18, Edin Atić 16 poena šest skokova i osam asistencija, Entoni Klemons je dao 12, Darko Talić 10. U debitantskom nastupu u dresu Igokee Stiven Grej je dao sedam poena.

Trener Igokee Dragan Bajić čestitao je svojim igračima na plasmanu u narednu fazu FIBA Lige šampiona. 

- Rekao sam igračima prije utakmice da ne treba da gledamo na meč Limož-Hapoel, nego da odradimo svoj dio posla. Bili smo pošteni, dali sve od sebe i pogledala nas je sreća te smatram da je plasman u TOP 16 ogroman uspjeh za nas. Gledajući s kim smo bili u grupi, čestitam momcima, stručnom štabu i upravi na plasmanu u narednu fazu. Hvala svima koji nas podržavaju i prate - rekao je Bajić.