latinica  ћирилица
27/01/2021 |  08:16 ⇒ 10:39 | Autor: RTRS

Trivić: Obrazovanje zaslužuje da se nagradi (VIDEO)

Obrazovanje kao najvažnija oblast jednog društva zaista zaslužuje da se nagradi, izjavila je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Natalija Trivić - Foto: RTRS
Natalija TrivićFoto: RTRS

Trivićeva je naglasila da je važno i javno odati priznanje svima onima koji učestvuju u borbi protiv virusa korona.

- To su nakon zdravstvenih radnika sigurno prosvjetni radnici. Moram da pohvalim i učenike koji su jako ozbiljno sve shvatili i zaista su disciplinovani, i roditelje koji su podrška svojoj djeci i samom sistemu - izjavila je Trivićeva.

Ove godine dodjeljuje se 40 Svetosavskih nagrada.

- Važno je, ne samo među dobitnicima nego među svim prosvjetnim radnicima, da su to zaista ljudi koji pružaju maksimum sebe, svog znanja, rada metodologije i pedagoškog rada s djecom - naglasila je Trivićeva.

Vrijeme virusa korona, kaže, nas je naučilo da se veoma lako brzo prebacimo na nove tehnologije.

- Nadam se, kada izađemo iz ove pandemije, da ćemo raditi na edukacijama interaktivnosti u procesu samog nastavnog časa u smislu da imamo klasičan oblik obrazovanja u učionici i da primjenjujemo nove tehnologije - istakla je Trivićeva.

Nagrade ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljene u skladu sa epidemiološkom situacijom, te će svečana manifestacija povodom dodjele Svetosavske nagrade za radnu, odnosno školsku 2019/2020. godinu biti upriličena putem televizijskog prenosa na programu Radio-televizije Republike Srpske u četvrtak, 28. januara, u 18.00 časova.