latinica  ћирилица
27/01/2021 |  11:22 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

Klokić čestitao veliki uspjeh mladim šahistima

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić čestitao je predstavnicima Šahovskog saveza Srpske veliki uspjeh mladih šahista i osvojeno prvo mjesto na nedavno održanom međunarodnom meču sa ekipama iz Rusije, organizovanom povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

Klokić je sa predsjednikom Šahovskog saveza Srpske Aleksandrom Kovačem i stručnim saradnikom Saveza i predsjednikom Šahovskog kluba "Gambit" iz Banjaluke Nemanjom Šipkom razgovarao o ovom velikom uspjehu mladih šahista iz Srpske i pohvalio dosadašnji rad i organizaciju onlajn meča na kojem su nastupala djeca do 16 godina, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

On je poručio da rezultat ne bi trebalo da bude u prvom planu, nego edukacija, druženje i jačanje prijateljskih odnosa između dva naroda.

Završeni turnir je prva aktivnost organizovana u okviru potpisanog sporazuma o saradnji u oblasti šahovskog obrazovanja između Šahovskog saveza Republike Srpske i "Srednje škole za opšte obrazovanje br. 5" grada Јugorsk iz Rusije.

Potpisani sporazum i dogovorene aktivnosti realizuju se uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Rusiji.