latinica  ћирилица
27/01/2021 |  14:12 | Autor: SRNA

Akcija "Skuter dva": Zaplijenjene četiri tone duvana, cigarete i novac

Na području Foče i Bijeljine, u akciji kodnog naziva "Skuter dva" zaplijenjene su oko četiri tone duvana, mašine, alati, veća količina cigareta bez akciznih markica i novca u stranim valutama, čime je budžet BiH oštećen za više desetina hiljada KM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

U saopštenju je navedeno da je po nalogu Tužilaštva BiH na području Foče i Bijeljine sprovedena akcija usmjerena na više osumnjičenih koje su pod istragom da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.

- Nezakonitom prodajom cigareta i duvanskih proizvoda ilegalno distribuisanim na crnom tržištu u BiH, nanesena je velika šteta budžetu BiH zbog utaje poreza i akciza, a osumnjičeni su počinjenim krivičnim djelima stekli veliku imovinsku korist - navedeno je u saopštenju.

Iz Tužilaštva navode da su ove aktivnosti rezultat višemjesečne detaljne istrage koja je sprovođena u saradnji sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH. Osumnjičena lica su pod istragom zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Istraga se nastavlja.