latinica  ћирилица
27/01/2021 |  20:27 ⇒ 28/01/2021 | 10:08 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska želi jaku Srbiju (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Beogradu, na svečanosti otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, da je veoma važno da Srbija bude što jača, moderna država, što i jeste jer je među boljim državama u Evropi, te da Republika Srpska to podržava i pokušava da prati.
Milorad Dodik (Foto: Tanjug/RADE PRELIC) -
Milorad Dodik (Foto: Tanjug/RADE PRELIC)

Dodik je rekao da je Srpska učinila sve da očuva mir, da se razvija i bude dio modernih tokova, te da želi jaku Srbiju, čiju snagu nikada neće umanjivati već samo jačati.

- Svaki dan nalazim dovoljno razloga i ponosa što pripadam srpskom narodu. Danas sam posebno ponosan što dijelim ovaj veličanstveni trenutak u kojem Srbija, grad Beograd i svi Srbi, odaju poštu velikom ujedinitelju srpskog naroda - rekao je Dodik.

On je istakao da su Srbi kroz istoriju naučili da nema slobode bez države, te da je i ovaj spomenik - spomenik srpske državnosti.

Dodik je naveo da se spomenik nalazi u neposrednoj blizini modernog dijela grada, te da je potrebno stalno sjećanje na to "kako smo nastali i šta smo radili".

Dodik je naglasio da je vrijeme da se srpski narod vrati svojim temeljima, a temelje srpske držanosti postavio je upravo Stefan Nemanja, a njegov sin temelje srpske Crkve.

Dodik je poručio da je Srpska zagledana u Srbiju, izrazivši zahvalnost predsjedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za razumijevanje za Republiku Srpsku i sve Srbe bilo gdje da žive.

- Veoma je važno da budemo objedinjeni, a ovaj spomenik trebalo bi svakog da nadahne idejama jedinstva - rekao je on.

U Beogradu je večeras svečano otkriven spomenik rodonačelniku srpske srednjovjekovne države Stefanu Nemanji.