latinica  ћирилица
28/01/2021 |  07:41 ⇒ 07:41 | Autor: SRNA

Tokom dana umjereno oblačno sa sunčanim periodima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo do umjereno oblačno vrijeme sa sunačnim periodima, a slabije padavine očekuje se tokom večeri.
Oblačno vrijeme - Foto: RTRS
Oblačno vrijemeFoto: RTRS

Naoblačenje uz prolaznu slabu kišu očekuje se uveče i u noći na petak, a na planinama snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće vjetar zapadnih smjerova, uveče i tokom noći pojačan na sjeverozapadu i na planinama.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus jedan do pet, na sjeveru do osam, na planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Sokolac je sa minus 15 stepeni jutros u 7.00 časova bio najhladniji, na Bjelašnici je izmjereno minus 14, u Kalinoviku minus 13, a na Han Pijesku minus 11 stepeni Celzijusovih.

Temperatura u ostalim mjestima: Livno minus 10, Gacko, Čemerno, Bugojno i Šipovo minus devet, Sarajevo i Mrkonjić Grad minus osam, Drinić i Drvar minus sedam, Tuzla, Ribnik, Јajce i Zenica minus šest, Bileća, Foča, Rudo i Srebrenica minus pet, Banjaluka, Doboj, Prijedor, Višegrad, Mrakovica i Novi Grad minus tri, Bijeljina, Gradiška, Zvornik, Mostar i Trebinje minus dva, Srbac i Gradačac minus jedan, te te Neum jedan stepen Celzijusov.

Visina snijega jutros je na Čemernu 83 centimetra, na Han Pijesku 47, na Mrakovici 26, na Sokocu 19, u Gacku 15, u Mrkonjić Gradu 12, u Driniću 10, u Srebrenici devet, u Šipovu i Ribniku po šest, u Foči i Rudom po pet, u Višegradu tri, a u Novom Gradu jedan centimetar. /kraj