latinica  ћирилица
28/01/2021 |  10:03 ⇒ 10:04 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o bezbjednosti saobraćaja

Vlada Republike Srpske danas bi trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: Twitter
Vlada Republike SrpskeFoto: Twitter

Dnevnim redom predviđeno je razmatranje Elektroenergetskog bilansa Republike Srpske za ovu godinu, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sjednici je predviđeno i razmatranje prijedloga odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u iznosu od 2.237.702 KM, kao i razmatranje prijedloga odluke o usvajanju Plana korišćenja sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela za ovu godinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima za davanje saglasnosti "Lutriji Republike Srpske" za osnivanje privrednog društva za priređivanje igara na sreću, kao i Informacija o korištenju električnih automobila sa prijedlogom mjera s ciljem povećanja broja električnih automobila.

Ministri bi trebalo da razmotre i osnovu plana poslovanja bh željezničke javne korporacije za ovu godinu, kao i prvi i drugi rebalansa plana poslovanja bh željezničke javne korporacije.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o primjeni Protokola o postupanju u slučaju nasilja, zlostavljanja ili zanemarivanja djece za prošlu godinu, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o katastarskom premjeru Republike Srpske.