latinica  ћирилица
28/01/2021 |  10:42 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Dodik: Iz Rusije u Srpsku treba da stigne 100.000 vakcina; Sistem Kovaks podbacio (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Beogradu je izjavio da su se pojavili problemi sa nabavkom vakcina u sistemu Kovaks.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gdje je konstatovano da je proces nabavke vakcina postao problem u BiH.

- Srbija je veoma uspješna u tome, a mi smo bukvalno prevareni sa pričom o zajedničkoj nabavci vakcina putem Kovaksa. Sada postoji priča da će Evropska unija zatvoriti isporuke vakcina, dok ne zadovolji svoje potrebe - rekao je Dodik.

Ipak, ističe da pokušavju da iz Rusije nabave vakcine u narednih nekoliko dana, te očekuje da će u februaru da u Srpsku stigne 100.000 vakcina.

- Očekujem nabavku i kineskih vakcina, a nadamo se da će u tom periodu da profunkcioniše i Kovaks sistem - rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom analizirao sve zajedničke projekte i dogovorio dalju saradnju Republike Srpske i Srbije. 

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)